Ambassade van België in Polen en Litouwen
Home Ambassade en consulaten Ambassade in Warschau Publicaties over de Ambassade

Publicaties over de Ambassade

De residentie van de Belgische ambassade in Warschau - 50 jaar in het Mniszech Paleis 

De Belgische ambassade in Warschau is sinds november 1968 in het Mnischek Paleis gevestigd. Ter gelegenheid van de 50ste verjaardag hiervan, werd een tentoonstelling georganiseerd over de geschiedenis van dit uitzonderlijke gebouw, over de belangrijkste gebeurtenissen die erin hebben plaatsgevonden en over de Pools-Belgische betrekkingen sedert de Middeleeuwen.

Bij deze meer tekst en beeld

De residentie van de Belgische ambassade in Warschau – 50 jaar in het Mniszech Paleis

 
Pałac Mniszchòw w Warszawie – Ambasada Kròlestwa Belgii

Op 4 maart 2009 werd, ter gelegenheid van de viering van 90 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Polen en Belgie, het boek "Pałac Mniszchòw w Warszawie – Ambasada Kròlestwa Belgii/The Mniszech Palace in Warsaw – Embassy of the Kingdom of Belgium" aan het publiek voorgesteld.  

In deze publicatie wordt een omstandige geschiedenis gegeven van het gebouw dat de Belgische ambassade in Warschau huisvest. 

Het werk, waarvan de tekst opgesteld werd door de bekende historicus Professor Marek Kwiatkowski, omvat eveneens omvangrijk beeldmateriaal over het gebouw. Zowel historische als hedendaagse beelden van het Palac Mniszech werden erin opgenomen. 

Fotograaf Krzysztof Hejke schept een sfeervol beeld van de binnen- en buitenkant van het ambassadegebouw 

Het boek werd uitgegeven door PIW (Panstwowy Instytut Wydawniczy – ul. Foksal 17 – Warszawa) en is er te koop voor 54 PLN.

Pałac Mniszchòw w Warszawie – Ambasada Kròlestwa Belgii