Ambassade van België in Polen en Litouwen

Belgisch paspoort

Vanaf 1 januari 2019 moet ieder verzoek voor een afspraak met de consulaire diensten van de Ambassade online worden ingediend door het invullen van het volgende formulier: https://appointment.diplomatie.be/Home/Index/8491d455-fcfa-4297-923a-d729246ffc3a.

 

Het paspoort is een officieel wereldwijd erkend en bruikbaar reisdocument in de vorm van een boekje dat een land aan zijn onderdanen afgeeft.

Vanaf zijn geboorte kan elke Belg een eigen paspoort krijgen.

Een Belgisch paspoort heeft een geldigheidsduur van 7 jaar (5 jaar voor minderjarigen).

Het paspoort laat toe om naar alle landen ter wereld te reizen, desnoods na het bekomen van de vereiste visa.

Lees meer

 
Het paspoort mag niet worden verward met de identiteitskaart die - zoals de naam het zegt - maar uit een kaart bestaat. Opgelet! Met een identiteitskaart kunt u naar een 50-tal landen reizen.

 
Procedure 

  • Sinds 03/09/2012 worden enkel nog biometrische paspoorten afgegeven. Voor het opnemen van de biometrische gegevens (foto, vingerafdrukken en handtekening) moet de aanvrager zich persoonlijk presenteren met zijn eID aan de loketten.
  •  De aanvrager moet het aanvraagformulier invullen en onmiddellijk zijn huidig paspoort inleveren.
  • De consulaire diensten zijn open van maandag tot vrijdag op afspraak.

 
Formulieren

 
Betalingswijze

Prijs:
337,50 PLN - volwassenen
157,50 PLN - kinderen

De betaling van consulaire taksen verschuldigd aan de ambassade kan per overschrijving of eventueel per postmandaat aan de diplomatieke post gebeuren.

Postmandaat - Ambasada Belgii, Ul. Senatorska 34, 00-095 Warszawa - te vermelden: reden betaling: P + uw naam en voornaam

Indien u een overschrijving doet via de bank - te vermelden: reden betaling: P + uw naam en voornaam)

Rekening nummer: PL54 1600 1068 0003 0102 0144 0085

Bank BGZ BNP PARIBAS S.A.

Ul. Kasprzaka 10/16

01-211 Warszawa

BIC: PPABPLPK

Gelieve alle overmakingen alleen in de Poolse zloty (PLN) doen.

 
U bent ingeschreven in een andere post dan de Belgische Ambassade in Warschau en u wenst bij ons uw gegevens te laten preregistreren?

  1. Stuur het aanvraagformulier naar de post waar u ingeschreven bent. 
     
  2. Na nazicht van uw dossier zal die u uitnodigen om met ons contact op te nemen voor een afspraak om gratis uw vingerafdrukken, foto en handtekening te preregistreren. 
     
  3. U beschikt daarna over 1 jaar om uw paspoortaanvraag per briefwisseling op te sturen naar de post waar u ingeschreven bent. U moet het paspoort betalen op het ogenblik van de effectieve aanvraag (de gebruikelijke prijs van een paspoort, geen meerprijs om de gepreregistreerde gegevens te gebruiken).

 
Wachttijd

De productie neemt gemiddeld 10 dagen in beslag. U heeft 3 maanden de tijd om uw paspoort af te halen. Na 3 maanden wordt het paspoort ambtshalve vernietigd en moet u de aanvraag opnieuw beginnen. Meer informatie beschikbaar op volgende link.