Oekraïne

Informatie voor Belgische burgers die Oekraïne willen verlaten over de weg.

  1. Laatst bijgewerkt op

Informatie voor Belgische burgers die Oekraïne willen verlaten over de weg.

  • De E40 via Lviv (Львів) is de kortste route van Kiew (Київ) naar België. U kan gebruik maken van de grensovergangen Krakowiec/Korczowa (op de E40) of Medyka (omweg via M11 vanuit Lviv). In Polen kan u dan via E40 verder rijden naar Rzeszow, Krakow, Wroclaw en zo via Dresden door Duitsland naar België. Vanuit Krakow zijn er vluchten naar België.
  • De E373 via Kovel (Ковель) is de kortste route van Kiew naar Warschau. U kan gebruik maken van de grensovergangen Zosin (omweg via Luck / Луцьк via H22) of Dorohusk (op de E373). In Polen kan u dan via E373 verder rijden naar Warschau waar er vluchten zijn naar België.
  • Een alternatief is de grenspost Hrebenne via de E372 vanuit Lviv. In Polen kan u dan via E372 verder rijden naar Warschau waar er vluchten zijn naar België.

Er zijn vanuit Kiew dagelijks treinen naar Polen: één naar Warschau en twee naar Przemyśl (aansluiting naar Warschau).

Hou rekening met files op de weg een aanschuiven aan de grensposten. Breng voldoende eten en drinken een warme dekens mee. Er zijn aan de grensposten vaak aparte doorgangen voor EU-burgers.

U dient voor inreis in Polen in het bezit te zijn van geldige reisdocumenten (Belgisch paspoort of identiteitskaart). Tot 28/2 dient u ook een geldig EU COVID-vaccinatiecertificaat en een recente negatieve test (antigeen) voor te leggen.